
Polentová velikonoční nádivka
Vyzkoušejte můj zdravý recept na netradiční odlehčenou bezlepkovou nádivku z kukuřičné polenty, s šunkou nebo tempehem a se spoustou zelených bylinek.
Celý článek
Vyzkoušejte můj zdravý recept na netradiční odlehčenou bezlepkovou nádivku z kukuřičné polenty, s šunkou nebo tempehem a se spoustou zelených bylinek.
Celý článek
Kromě výborné chuti jsou pro lidský organismus brusinky velmi prospěšné.
Celý článek
Zkuste si letos na Velikonoce upéct tento zdravý mazanec ze špaldové mouky, tvarohu a s léčivými brusinkami. Je úžasně vláčný, plný vlákniny, bílkovin a vitamínů.
Celý článek
Stačí jen méně jíst a nepřejídat se! Kéž by to takhle bylo jednoduché. Spousta mých klientů se trápí tím, že nedokáží ovládnout své chutě a přestat se přejídat, i když moc dobře ví, že by to dělat neměli. Záchvatovité přejídání totiž není o nedostatku vůle, znalostí, slabosti nebo lenosti. Je to psychické onemocnění, které se řadí mezi poruchy příjmu...
Celý článek
Z ředkviček se obvykle konzumuje pouze bulva, avšak i listy jsou jedlé a hlavně obrovským zdrojem všech cenných živin.
Celý článek
Nevyhazujte listy od ředkviček, můžete z nich udělat tohle výborné pesto! Skvěle ochutí téměř jakékoli jídlo a už jen ta krásně zelená barva napovídá, že je plné vitamínů a zdraví prospěšných živin.
Celý článek
Pokud jste milovníky polévek tak budete souhlasit, že domácí vývar nenahradí žádná kostka, pytlík či bujón. Doporučuji si jednou za čas udělat větší množství domácího vývaru, který si pak zamrazíte a budete mít vždy po ruce již hotový.
Celý článek
Přivítejte jaro barveným kuřecím vývarem plným čerstvé křupavé zeleniny a špaldovými nočky. Dodá energii, vlákninu, bílkoviny a spoustu vitamínů, které po zimě potřebujeme doplnit.
Celý článek
Hrášek a hrách není totéž! Hrášek je nezralý plod hrachu setého a svým složením se řadí mezi zeleninu, zatímco hrách mezi luštěniny. Přestože je zelený hrášek nezralým plodem, je sladký, šťavnatý a barevně ozdobí každý pokrm.
Celý článek
Recept na rychlou a lehkou večeři – pikantní tresku s hráškovým pyré. Svěží máta, nasládlý hrášek, to vše ochucené olivovým olejem je ideální lehkou přílohou k rybě či pečenému masu.
Celý článek