Treska s hráškovým pyré

Recept na rychlou a lehkou večeři – pikantní tresku s hráškovým pyré. Svěží máta, nasládlý hrášek, to vše ochucené olivovým olejem je ideální lehkou přílohou k rybě či pečenému masu.

Tresku v receptu můžete nahradit jakoukoli jinou bělomasou rybou a kdo nemá ráda pálivé, chilli papričku klidně vynechá:)

SUROVINY na 2 porce:
filet z tresky 400 g
olivový olej 2 lžíce
sůl, pepř špetka
česnek 1 stroužek
chilli paprička 5 g
hrášek 500 g
máta 5 g
citrónová šťáva 3 lžíce

POSTUP:
Rybu nejdříve opláchneme a důkladně osušíme. Pokapeme polovinou citrónové šťávy, osolíme a opepříme. Chilli papričku a česnek pokrájíme na drobné kousky. Hrášek krátce povaříme cca 3 minuty ve vroucí vodě, scedíme a ihned propláchneme pod studenou vodou. Hrášek rozmixujeme společně se lžící olivového oleje a čerstvou mátou. Dochutíme lehce solí, pepřem a zbytkem citrónové šťávy. Na pánvi zprudka rozhřejeme lžící oleje a nejdříve krátce opečeme pokrájený česnek a chilli papričku, pak vložíme na pánev rybu a opečeme z obou stran. Hotovou rybu poklademe na hráškové pyré a posypeme restovaným česnekem a chilli papričkou.

Foto: Tomáš Martínez

Recept byl publikován na stránkách Vím, co jím.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖