Proč jíst ŘEDKVIČKY…

Z ředkviček se obvykle konzumuje pouze bulva, avšak i listy jsou jedlé a hlavně obrovským zdrojem všech cenných živin.

  • Bulvy i listy ředkviček jsou zdrojem vitamínu C, A, E a vitamínu skupiny B.
  • Dále obsahují hořčík, fosfor, draslík, železo a vápník.
  • Hlavně však obsahují hořčičné oleje a silice, které mají na starosti štiplavou chuť, ale také dezinfekční účinky.
  • Ředkvičky jsou tak přírodním lékem na infekce dýchacích cest a zažívacího traktu.
  • Díky vyššímu obsahu draslíku působí močopudně a posilují celkově obranyschopnost organismu.
  • Nejchutnější jsou ředkvičky čerstvé a syrové, které se hodí do salátů, pomazánek či jen tak na chleba s máslem.
  • Listy ředkviček použijte jako špenát na dušení, do salátů, smoothie či jako základ pro pesto (ředkvičkové pesto).

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖