BLOG - autorské články, recepty, rozhovory a videa

Proč jíst PÓREK…

Pórek (pór) je v zimním období významným zdrojem řady vitamínů a minerálů.

Celý článek

Květáková polévka s pečenou cizrnou

Mám pro vás recept na mojí oblíbenou květákovou polévku, která je krémová i bez smetany a díky křupavé pečené cizrně je i plná bílkovin. Ideální vyvážená večeře nebo oběd. 

Celý článek

Proč jíst KVĚTÁK…

Květák má vyšší obsah vitamínu C než citrusové plody. Je tak výborným zdrojem tohoto vitamínu podporující imunitu právě v zimního období.

Celý článek

Pečená cizrna – zdravé zobání k televizi

Nevíte co chroupat zdravějšího večer k televizi, když Vás honí mlsná? Vyzkoušejte tenhle můj oblíbený recept na pečenou uzenou cizrnu, která je super zdravá a plná bílkovin.

Celý článek

Dýňová bezlepková buchta

Vyzkoušejte můj podzimní recept na dýňovou buchtu, která je díky rýžové mouce bezlepková a slazená pouze datlovým sirupem. Ideální zdravé pečivo k snídani či svačině pro děti i dospělé.

Celý článek

Proč jíst DATLE A DATLOVÝ SIRUP…

Sušené datle a datlový sirup jsou skvělým přírodním sladidlem.

Celý článek

Výživa v menopauze

Období přechodu nejsou jen „zbouřené hormony“ v podobě návalů horka, ale může docházet k výrazným změnám jak na těle tak v oblasti psychiky. Úbytek estrogenů během menopauzy je příčinou řady klimakterických potíží jako jsou návaly horka, noční pocení, zvýšené riziko osteoporózy a kardiovaskulárních onemocnění, změny nálad až depresivní stavy a samozřejmě se to může promítnout i na hmotnosti. Dochází k přirozenému zpomalení metabolismu...

Celý článek

Řepové noky s kozím sýrem

Mám pro Vás další zdravý recept v podobě bezlepkových noků z červené řepy s kozím sýrem, vlašskými ořechy a bazalkovým pestem.

Celý článek

Proč jíst KOZÍ PRODUKTY…

Produkty z kozího mléka mají svou specifickou chuť a vůni. Do vyváženého jídelníčku rozhodně také patří.

Celý článek

Proč jíst CELER…

Celer je rostlina z čeledi miříkovité, kterou známe nejčastěji jako celer bulvu či řapíkatý celer. Využít se dají však také i jeho listy. Z této zeleniny tedy můžeme zpracovat všechny jeho části, nadzemní část, řapík i část podzemní.

Celý článek