Mentální anorexie je život ohrožující psychické onemocnění, které postihuje stále větší počet mladých dívek, dokonce i dětí a dospělých žen. Okolí nemocné může často nevědomky nemoc podporovat nevhodným postojem a chováním. Jak tedy správně reagovat, když vaše dcera, kamarádka či přítelkyně trpí anorexií odpovídám v rozhovoru pro Femina.cz.
Celý článek
Lilek neboli baklažán je zdrojem řady vitamínů, minerálů a antioxidantů, má nízkou energetickou hodnotu a příznivé účinky na lidský organismus.
Celý článek
Lilková pomazánka se skvěle hodí jako dip ke grilovanému masu, čerstvé zelenině nebo jako pomazánka na pečivo. Kouřová chuť lilku Vás příjemně překvapí a kombinace lilku, česneku, olivového oleje, citrónu a sezamu je prostě úžasná!
Celý článek
Cuketa do brownies? Ano! Chuťově tam cuketu vůbec nepoznáte a budou díky ní krásně vláčné. Recept je i bezlaktózový a super jednoduchý, protože na odvážení potřebujete jen hrnek a lžičky.
Celý článek
Úspěšné hubnutí je nejen o pravidelném, vyváženém jídelníčku s dostatkem pohybu, ale také o postoji, který si k hubnutí vytvoříme a především vztahu sama k sobě. Nedostatek motivace, zákazy, nereálné cíle a netrpělivost nám v hubnutí brání! Odhalte 5 nejčastějších psychologických mýtů o hubnutí.
Celý článek
Hrušky obsahují kolem 85 % vody, sacharidy, vlákninu, organické kyseliny, minerální látky (převážně draslík, fosfor a vápník) a vitamíny (betakaroten, B1, B2, C).
Celý článek
Vyzkoušela jsem upéct koláč bez mouky a dopadl výborně. Jen čokoláda, ořechy a vejce a krásně to drží pohromadě.
Celý článek
Krásně oranžovou barvu mají meruňky díky vysokému obsahu beta-karotenu, významného antioxidantu s mnoha preventivními účinky.
Celý článek
Vyzkoušejte moji zdravější a odlehčenou verzi bublaniny s kefírem. Recept je hrnkový, plný vlákniny díky celozrnné mouce, slazený pouze medem a posypaný kokosem. Nejraději mám meruňkovou bublaninu, ale můžete použít jakékoli jiné čerstvé letní ovoce.
Celý článek
Cizrna patří mezi nejkvalitnější luštěniny díky optimálnímu složení všech důležitých živin.
Celý článek