BLOG - autorské články, recepty, rozhovory a videa

Femina.cz: Když se z hubnutí stane závislost aneb Jak reagovat na anorexii

Mentální anorexie je život ohrožující psychické onemocnění, které postihuje stále větší počet mladých dívek, dokonce i dětí a dospělých žen. Okolí nemocné může často nevědomky nemoc podporovat nevhodným postojem a chováním. Jak tedy správně reagovat, když vaše dcera, kamarádka či přítelkyně trpí anorexií odpovídám v rozhovoru pro Femina.cz.

Celý článek

Proč jíst LILEK…

Lilek neboli baklažán je zdrojem řady vitamínů, minerálů a antioxidantů, má nízkou energetickou hodnotu a příznivé účinky na lidský organismus.

Celý článek

Lilková pomazánka

Lilková pomazánka se skvěle hodí jako dip ke grilovanému masu, čerstvé zelenině nebo jako pomazánka na pečivo. Kouřová chuť lilku Vás příjemně překvapí a kombinace lilku, česneku, olivového oleje, citrónu a sezamu je prostě úžasná!

Celý článek

Cuketové brownies

Cuketa do brownies? Ano! Chuťově tam cuketu vůbec nepoznáte a budou díky ní krásně vláčné. Recept je i bezlaktózový a super jednoduchý, protože na odvážení potřebujete jen hrnek a lžičky.

Celý článek

Dama.cz: Odhalte 5 nejčastějších psychologických mýtů o hubnutí

Úspěšné hubnutí je nejen o pravidelném, vyváženém jídelníčku s dostatkem pohybu, ale také o postoji, který si k hubnutí vytvoříme a především vztahu sama k sobě. Nedostatek motivace, zákazy, nereálné cíle a netrpělivost nám v hubnutí brání! Odhalte 5 nejčastějších psychologických mýtů o hubnutí. 

Celý článek

Proč jíst HRUŠKY…

Hrušky obsahují kolem 85 % vody, sacharidy, vlákninu, organické kyseliny, minerální látky (převážně draslík, fosfor a vápník) a vitamíny (betakaroten, B1, B2, C).

Celý článek

Hruškovo čokoládový koláč bez mouky

Vyzkoušela jsem upéct koláč bez mouky a dopadl výborně. Jen čokoláda, ořechy a vejce a krásně to drží pohromadě. 

Celý článek

Proč jíst MERUŇKY…

Krásně oranžovou barvu mají meruňky díky vysokému obsahu beta-karotenu, významného antioxidantu s mnoha preventivními účinky.

Celý článek

Meruňková bublanina s kefírem

Vyzkoušejte moji zdravější a odlehčenou verzi bublaniny s kefírem. Recept je hrnkový, plný vlákniny díky celozrnné mouce, slazený pouze medem a posypaný kokosem. Nejraději mám meruňkovou bublaninu, ale můžete použít jakékoli jiné čerstvé letní ovoce.

Celý článek

Proč jíst CIZRNU…

Cizrna patří mezi nejkvalitnější luštěniny díky optimálnímu složení všech důležitých živin. 

Celý článek