BLOG - autorské články, recepty, rozhovory a videa

Proč jíst JABLKA…

Jablka jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce a také nejzdravějších.

Celý článek

Křupavá jablka (Jablečný cottage crumble)

Jablka zapečená ovesnými vločkami, ořechy, medem a sýrem cottage. I takhle zdravě se dá připravit alternativa jablečného cramblu. 

Celý článek

Zdravá versus nezdravá slaná snídaně

Rohlík s máslem, paštikou a salámem je stále velmi oblíbenou snídaní v mnoha rodinách. Čím nás tato pochoutka obohatí hned po ránu a proč je lepší raději dát si celozrnné pečivo s šunkou a sýrem se dozvíte v následujícím hodnocení těchto dvou variant slaných snídaní.

Celý článek

Proč jíst JEDLÉ KAŠTANY…

Jedlé kaštany jsou známé především z vánočních trhů jako pečená dobrota s nezaměnitelnou vůní. Kaštany jsou však nejen chutné, ale také velmi zdravé.

Celý článek

Kaštanová polévka

Jedlé kaštany jsou známé především z vánočních trhů jako pečená dobrota s nezaměnitelnou vůní. Kaštany jsou však také velmi zdravé a já jsem z nich uvařila tuhle výbornou polévku z pečených kaštanů.

Celý článek

Zdravá versus nezdravá sladká snídaně

Stává se vám, že ráno snídani nestíháte nebo máte tak stažený žaludek, že nemůžete hned po ránu jíst a jistí to jen sladký jogurt? Nebo vám po cestě do práce už vyhládne a vůně čerstvého pečiva z pekárny vás zláká k nějakému dobrému koláčku? „Nasnídáte se“ za chůze po cestě do práce nebo hezky až s kávou v práci před počítačem? Takhle často začíná ráno některých mých...

Celý článek

Proč jíst TOFU…

Tofu se řadí mezi jedny z nejzdravějších potravin. Vyrábí se srážením sójového mléka a obsahuje kvalitní rostlinné bílkoviny, minimum tuků a žádný cholesterol. Je bohatým zdrojem vápníku, železa, lecitinu a vitamínu B. Tofu je ideální alternativou nejen masa, ale především i mléčných produktů díky své tvárné konzistenci. Pokud Vás už jen slovo tofu zatím neodradilo, určitě čtěte dál, protože se dozvíte, jak moc je...

Celý článek

Bezlepkové tofumisu

Přichází mi od vás řada dotazů na sladké recepty pro laktózové intoleranci, celiakii nebo veganskou inspiraci. Vyzkoušela jsem proto udělat italské tiramisu bez smetanového sýru, cukru, vejce a klasických pšeničných piškotů. Tento recept je bezlepkový a bezlaktózový, vhodný pro ty, co nemohou ze zdravotních důvodů mléčné produkty, lepek nebo si chtějí jen zdravě zamlsat.

Celý článek

Proženy.cz: Největší chyba při hubnutí? Vynechat brambory, pečivo nebo těstoviny!

V článku se vyjadřuji k nízkosacharidovým dietám a jaké při hubnutí zvolit vhodné sacharidy.

Celý článek

Mýty vs fakta o poruchách příjmu potravy aneb co o nich možná nevíte

Poruchou příjmu potravy trpí děti i dospělí, ženy i muži a mohou mít dokonce normální hmotnost. Poruchy příjmu potravy patří mezi nejvíce smrtelná psychiatrická onemocnění a nejsou jen o jídle a hmotnosti. V článku se dozvíte základní mýty o těchto poruchách. Pokud se tyto mýty neprolomí, bude nadále docházet k nepochopení těchto duševních poruch a právě porozumění nemocní tolik potřebují.

Celý článek