BLOG - autorské články, recepty, rozhovory a videa

Jehněčí špízy s domácí plackou a jogurtovým dipem

Na tento recept jsem se inspirovala mojí nejoblíbenější indickou kuchyní. Kombinace chilli, koriandru a římského kmínu se výborně hodí k jehněčímu masu. Můžete však použít i mleté hovězí nebo drůbeží. Typické indické placky chapati se vyrábí pouze z celozrnné pšeničné mouky, soli a vody a na sucho se opečou na pánvi. Pro zvláčnění jsem doplnila těsto trochou bílého jogurtu, který je také základem...

Celý článek

Proč jíst CUKETU…

Cuketa jako letní zelenina skvěle osvěží díky vysokému obsahu vody, zasytí díky vláknině a dodá tělu řadu vitamínů a minerálů. 

Celý článek

Potřebujete přibrat? Nedržte dietu!

Přibírání je mnohdy stejně (někdy i více!) náročné jak hubnutí a platí zde dokonce i podobné zásady. Často ale nejde mým klientům přibrat právě z důvodu příliš dietního jídelníčku. Ani však fast food a sladkosti nejsou to pravé pro zdravé přibírání. Důležitá je vyváženost všech základních živin, vyšší energetický příjem a hlavně žádná dietní omezení!

Celý článek

Proč jíst KAROB…

Karob neboli svatojánský chléb se získává z plodů stromu rohovníku obecného a používá se obdobně jako kakao.

Celý článek

Karobové muffiny s banánovou zmrzlinou

Karobové muffiny jsou bezlaktózové a pouze z rostlinných zdrojů. Karob je zdravou alternativou kakaa. Je méně tučný, přirozeně sladší a neobsahuje kofein. K muffinům se skvěle hodí super zdravá banánová zmrzlina, která je vyrobena pouze z jediné ingredience – banánů. 

Celý článek

Pravidelná strava – je opravdu tak důležitá?

Při hubnutí a zdravém životním stylu je doporučováno jíst 5-6 porcí denně po malých dávkách, každé dvě až tři hodiny. Znamená to tedy, že máme 6 krát denně sníst malý krajíček chleba s lučinou a ještě si dávat budík, abychom jedli přesně každé tři hodiny? Tohle rozhodně nedoporučuji. Jíst se má, když je hlad a jsem zastáncem normálního pravidla 3...

Celý článek

Proč jíst CHIA SEMÍNKA…

Chia semínka jsou semena šalvěje hispánské. Nemají žádnou specifickou chuť, za to jsou přímo nabité zdraví prospěšnými látkami.

Celý článek

Chia rybízová marmeláda

Vyzkoušejte netradiční zdravější verzi marmelády bez cukru a želírovacích přípravků. Gelovitou konzistenci obstarají super zdravá chia semínka a kyselejší ovoce je doslazeno agávovým sirupem.

Celý článek

Proč jíst BULGUR…

Klasický bulgur se vyrábí z pšeničného zrna, které se předvaří a naláme. Díky předvařenosti stačí bulgur stejně jako kuskus pouze zalít vroucí vodou a nechat nabobtnat nebo jen krátce povařit, záleží na hrubosti zrn. 

Celý článek

Grilovaný ořechový sýr s bulgurem

Máte rádi grilované sýry? Ani při hubnutí a zdravém životním stylu se jim nemusíte vyhýbat. Vyzkoušejte můj oblíbený recept na grilovaný sýr obalený v marinádě z vlašských ořechů, medu a oleje, která se pod grilem přemění na výbornou křupavou krustu a vevnitř rozteklý sýr…prostě mňam!

Celý článek