Proč jíst VEJCE…

Vejce a hlavně vaječný bílek je zdrojem plnohodnotných bílkovin, protože obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, které si naše tělo neumí vyrobit samo.

  • Vaječný žloutek obsahuje tuky (nasycené i nenasycené mastné kyseliny) a řadu vitamínů (A, D, E, K, B) a minerálních látek (železo, fosfor, vápník, draslík).
  • Vejce je také skvělým zdrojem lecitinu, který přispívá snižovat hladinu cholesterolu v krvi.
  • Vejce tedy do vyváženého jídelníčku určitě patří a vychutnat si ho můžeme ve všech jeho možných podobách a úpravách.
  • Vyzkoušejte mé oblíbené recepty s vejcem:

Jarní salát s vejcem

Zapečené avokádo s vejcem

Omeleta s mořskou řasou

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖