Proč jíst SÓJOVÉ MASO…

Vyhýbáte se sójovému masu, protože samo o sobě nijak nechutná nebo nevíte jak ho upravit? Sójové maso rozhodně patří do zdravého vyváženého jídelníčku a je vhodnou alternativou masa pro vegetariány.

  • Obsahuje kvalitní bílkoviny rostlinného původu, polysacharidy s nízkým glykemickým indexem, vlákninu a minimum tuků.
  • Dále je zdrojem vitamínů B1, B2, E a hořčíku, fosforu, draslíku a vápníku.
  • Sójové maso však samo o sobě nemá výraznou chuť a je třeba ho důkladně dochutit. Pro začátek je vhodnější sójové maso kombinovat s živočišným masem pro postupné přivyknutí typické sójové chuti.
  • Doplníte tak pokrm řadou živin a ušetříte si cholesterol a nasycené mastné kyseliny, které sójové maso neobsahuje.
  • Sójové maso je k dostání jako sójový texturát různých tvarů – granulát, kostky, plátky, nudličky a příprava je velmi snadná a rychlá.
  • Stačí ho povařit cca 10-15 minut ve vroucí vodě.
  • Výhodou sójové masa je to, že váže na sebe chuť ostatních surovin, proto nešetřete s bylinkami, kořením, česnekem, apod.

Vyzkoušejte mé sójové karbanátky s bramborovým salátem.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖