Proč jíst RŮŽIČKOVOU KAPUSTU…

Růžičková kapusta patří mezi zeleninu, kterou jedni milují a druzí nenávidí. Pokud jste někde mezi, přečtěte si proč kapustu rozhodně do zdravého jídelníčku zařadit:)

  • Růžičková kapusta je jedna z mála druhů zeleniny odolná vůči mrazu a k dostání čerstvá i přes zimu.
  • Kapusta je listová zelenina velmi cenná pro naše zdraví díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů.
  • Obsahuje vitamíny C, B, K, kyselinu listovou a najdeme v ní minerály draslík, železo, vápník, selen a další.
  • Působí příznivě na snižování cholesterolu, zvýšení imunity, podporuje vylučování nadměrného množství vody z těla, napomáhá celkové detoxikaci organismu a odplavování odpadních látek.
  • Růžičková kapusta je známá pro svou nezaměnitelnou a výraznou chuť.
  • Nejvíce chuti a živin si uchová vařená v páře, nebo jen krátce povařená.
  • Je důležité kapustu nerozvařit, jednak ztrácí obsah významných vitamínů, ale také vzniká onen nepříjemný zápach rozvařené zeleniny.

Vyzkoušejte můj recept na jarní špagety s růžičkovou kapustou.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖