Proč jíst PÓREK…

Pórek (pór) je v zimním období významným zdrojem řady vitamínů a minerálů.

  • Obsahuje vitamín A, B, C a E, z minerálů převážně vápník, fosfor, mangan, železo a draslík.
  • diuretické vlastnosti a podporuje tak vylučování kyseliny močové z krve, což působí preventivně proti dně a ledvinovým potížím.
  • Díky antiseptickým účinkům pomáhá rozpouštět hleny a používá se tak v léčbě zánětů dýchacích cest a střevních potížích.
  • Pórek konzumujeme syrový i tepelně upravený (stačí jen krátce povařit).

Uvařte si k obědu nebo k večeři lososa na pórku s ricottou. 

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖