Proč jíst PAPRIKY…

Paprika je nejen chutnou letní zeleninou, ale i kořením a lékem.

  • Papriky obsahují velké množství vitamínu C, betakaroten, vitamín E, B a rutin.
  • Pomáhají tak posilovat imunitu, zlepšují trávení a prospívají našim cévám a srdci.
  • Nejvíce vitamínu C obsahují papriky červené, ale i zelené, oranžové či žluté jsou významným zdrojem tohoto vitamínu.
  • Z minerálů papriky obsahují nejvíce draslík, hořčík, fosfor a vápník.
  • Pálivější papriky díky látce kapsaicinu mají navíc antibakteriální a protiplísňové účinky.
  • Papriky mají velmi všestranné využití ve studené i teplé kuchyni.
  • Konzumují se čerstvé, grilované, pečené, vařené či jako koření.

Z červené papriky připravuji ráda tyto pomazánky:

Fazolovo-papriková pomazánka

Avokádovo-paprikový dip s bezlepkovými krekry.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖