PROČ JÍST LAHŮDKOVÉ DROŽDÍ …

Lahůdkové droždí jsou sušené kvasnice, které však nemají aktivní kvasicí účinek a tudíž nezpůsobují zažívací potíže.

Dříve se droždí běžně používalo k dochucení polévek, pomazánek či jen tak na chleba s máslem a dnes tato voňavá směs zažívá opět znovuobjevení díky veganské a vegetariánské kuchyni. Je totiž úžasným dochucovadlem mající lehce sýrovou či masovou příchuť. Skvěle se hodí na dochucení, salátů, pomazánek, omáček či polévek a na výrobu veganských sýrů.

Droždí je však také vysoce zdraví prospěšné, protože obsahuje:

  • vysoký podíl kvalitních bílkovin (49 g ve 100 g droždí)
  • vlákniny (27 g na 100 g)
  • vitamínů skupiny B a chrom

Vyzkoušet můžete v mých receptech:

zeleninové špagety s lahůdkovým droždím.

paprikovo-avokádový dip s ciznovými krekry

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖