Proč jíst KEDLUBNU…

Kedlubna patří mezi košťálovou zeleninu a většinou konzumuje pouze hlízu této nutričně bohaté zeleniny.

  • Listy mají však mnohonásobně více vitamínu C, vápníku a draslíku.
  • Celkově je kedlubna také zdrojem hořčíku, železa, fosforu, vitamínů skupiny B a betakarotenu.
  • Významné zastoupení má i rozpustná a nerozpustná vláknina, která snižuje hladinu cholesterolu a působí pozitivně na zažívání.
  • Kedlubna stejně jako ostatní košťálové zeleniny má antikarcinogenní účinky.
  • Kedlubnu i s natí je ideální jíst syrovou, ale můžeme ji i tepelně upravit na všechny možné způsoby.
  • Hlíza kedlubny chutná skvěle vařená, restovaná či zapékaná a listy například dušené jako špenát.

Kedlubnou jsem naplnila tyhle celozrnné taštičky. 

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖