Jedlé kaštany jsou známé především z vánočních trhů jako pečená dobrota s nezaměnitelnou vůní. Kaštany jsou však nejen chutné, ale také velmi zdravé.
Jedlé kaštany chutnají
Kaštany jsou k jídlu až po tepelné úpravě a odstranění skořápky a vnitřní slupky. Konzumují se nejčastěji pečené, ale i vařené. Z kaštanů se vyrábí řada sladkých i slaných pokrmů. Hodí se k masu, do nádivek, polévek (kaštanová polévka), ale i sladkých dezertů. Známé je výborné sladké kaštanové pyré. Jsou k dostání i kandované kaštany a vyrábí se z nich alkohol a také mouka. Kaštany neobsahují lepek, proto je mouka a výrobky z kaštanů vhodné pro celiaky.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖