Proč jíst HRUŠKY…

Hrušky obsahují kolem 85 % vody, sacharidy, vlákninu, organické kyseliny, minerální látky (převážně draslík, fosfor a vápník) a vitamíny (betakaroten, B1, B2, C).

  • Díky vyššímu podílu vlákniny pomáhají při střevních potíží, zácpě a snižují hladinu cholesterolu.
  • Vysoký obsah draslíku pomáhá při vysokém krevním tlaku.
  • Zralé hrušky jsou lehce stravitelné a působí diureticky.
  • Využijte i listy hrušky, které se používají v podobě odvaru jako bylinkový čaj, který pomáhá při zánětech močových cest a ledvin.
  • Pro zachování všech cenných látek je ideální hrušky konzumovat v syrovém a zralém stavu.
  • Některé druhy jsou však chutnější až po teplené úpravě.
  • Hrušky se konzumují ve formě kompotů, sušené, grilované či v rámci sladkých dezertů.

Vyzkoušejte tento výborný hruškový koláč bez mouky

Nebo Hrušková povidla s třtinovým cukrem i bez cukru a makové lívance

Hruškový obrácený fit koláč

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖