Proč jíst HLÍVU ÚSTŘIČNOU…

Hlíva ústřičná je houba, která roste i v zimě, je velmi chutná a lidskému zdraví velmi prospěšná! 

  • Hlíva ústřičná je jedlá houba, která roste v trsech na listnatých stromech od podzimu do jara.
  • Hlíva je oblíbená pro své léčivé a preventivní účinky, výraznější houbovitou chuť a snadnou přípravu.
  • Obsahuje převážně vitamíny skupiny B, vlákninu, hořčík, fosfor, draslík a selen.
  • Hlíva je také výborným zdrojem betaglukanu, který posiluje imunitu, snižuje cholesterol a má antibakteriální a protizánětlivé účinky.
  • Hlíva je k dostání i v sušené podobě, kde najdeme vyšší koncentraci léčivých látek.
  • Hlíva se připravuje jako ostatní houby a skvěle se hodí do omáček, polévek či karbanátků.
  • Můžete jí také sušit, zavařit či jen tak opražit s kmínem na pánvi.

S hlívou dělám často tyto krémové těstoviny. 

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖