Proč jíst FÍKY…

Čerstvé i sušené fíky jsou bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu.

  • Čerstvé fíky jsou bohaté na vitamín C, B, A a draslík, vápník, fosfor a hořčík.
  • Díky vysokému obsahu rozpustné i nerozpustné vlákniny pomáhají čistit střeva a podporují střevní peristaltiku.
  • Jsou tak výborným lékem na zácpu.
  • Fíky jsou zásadotvorné a pomáhají tak při překyseleném žaludku.
  • Měkké, omyté a zralé plody se hodí k přímé konzumaci i se slupkou.
  • Z čerstvých fíků můžete také připravit výborný džem, čatní či různé omáčky k masu nebo sýrům.
  • Fíky jsou svou konzistencí a sladkou chutí ideální na výrobu i raw dezertů – vyzkoušejte moje oblíbené domácí .

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖