Proč jíst DÝNI HOKKAIDO…

Dýně neboli tykev patří mezi podzimní zeleninu, která má široké uplatnění v kuchyni a také velmi pozitivně působí na naše zdraví.

  • Existuje několik různých druhů dýní, ale oranžová dýně Hokkaido vyniká od ostatních svou chutí, konzistencí a hlavně se nemusí loupat.
  • Dýně Hokkaido obsahuje značné množství vlákniny a je tak pomocníkem při zvýšeném cholesterolu, zažívacích potížích či zvýšeném krevním tlaku.
  • Jasně oranžová barva značí vysoký obsah betakarotenu.
  • Dále dýně obsahuje vitamíny A, C, B a z minerálních látek je převážně zastoupen draslík, fosfor a vápník.
  • Dýni Hokkaido konzumujeme i se slupkou, kde se ukrývá nejvíce cenných látek.
  • Před použitím pouze odstraníme semínka, ale ty konzumujeme také, protože jsou plná nenasycených mastných kyselin, bílkovin, vitamínů a minerálů (hlavně zinek a železo).
  • Hodí se na vaření, pečení, grilování, na slano i na sladko.

Inspirujte se mými dýňovými recepty na sladké pečení:

Dýňové hrnkové muffiny

Dýňová bezlepková buchta

Dýňový cheesecake

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖