Proč jíst BULGUR…

Klasický bulgur se vyrábí z pšeničného zrna, které se předvaří a naláme. Díky předvařenosti stačí bulgur stejně jako kuskus pouze zalít vroucí vodou a nechat nabobtnat nebo jen krátce povařit, záleží na hrubosti zrn. 

  • Na trhu je k dostání i ve špaldové či bezlepkové pohankové variantě.
  • Bulgur se používá obdobně jako rýže nebo kuskus, tedy jako příloha k masu a zelenině.
  • Výborný je také i na sladko uvařený v mléce či rostlinném nápoji spolu s ovocem, medem a ořechy.
  • Bulgur je lehce stavitelný, má vysoký obsah živin a příjemně oříškovou chuť.
  • Kromě vlákniny obsahuje také vitamíny skupiny B, vitamín E a z minerálů převážně hořčík, fosfor, draslík, vápník a zinek.

Bulgur nejčastěji přidávám do salátu ke grilovanému sýru. Celý recept najdete >>tady<<.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖