Ochutnejte klasickou kulajdu v odlehčené podobě. Zahuštěná je ovesnými vločkami a místo klasické tučné smetany použijte mléko nebo ovesný nápoj. Kulajda může být skvělým plnohodnotným hlavním chodem, když přidáte vejce jako zdroj bílkovin.
SUROVINY NA 2 PORCE:
Houby čerstvé 300 g
Brambory 300 g
Cibule větší 1 ks
Ovesné (bezlepkové) vločky 2 lžíce
Olej rostlinný 1 lžíce
Zeleninový vývar 500 ml
Ocet 2 lžíce
Polotučné mléko nebo ovesný nápoj 200 ml
Čerstvý kopr 1 hrst
Kmín 1 lžička
Bobkový list 2 lístky
Vejce 3-4 ks
Sůl, pepř na dochucení
POSTUP:
V hrnci na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a pak zasypeme ovesnými vločkami a chvíli ještě opražíme. Pak přidáme pokrájené brambory, houby, kmín, bobkový list a podlijeme mlékem a vývarem. Necháme vařit do změknutí brambor cca 15-20 minut. Pak vyjmeme bobkový list a dochutíme solí, pepřem, octem a čerstvým koprem. Jestli máte radši hustší konzistenci polévky, tak si dejte trochu polévky stranou, rozmixujte a vraťte zpět. Vejce můžete na závěr do polévky zamíchat nebo si udělat zastřené vejce. To připravíte tak, že dáte vařit vodu se lžící octa a těsně než se voda začne vařit, tak hrnec odstavíte, lžící uděláte ve vodě vír a vyklepnete vejce a lžící kolem něj točte tak, abyste ho bílkem obalili ze všech stran. Pak vraťte hrnec na plotnu a povařte ještě pár minut.
Další houbové fit recepty najdete >>zde.
Všechny mé oblíbené recepty na snídaně, svačiny, obědy a večeře najdete ve FIT jídelníčku, který jsem připravila rovnou ve třech variantách – na hubnutí, udržení si váhy nebo na přibrání.
Recepty jsou i v bezmasé, bezlepkové a bezlaktózové verzi, ať máte co nejvíce na výběr.
Více informací o FIT jídelníčku najdete >> tady <<.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖