Pokud jste milovníky polévek tak budete souhlasit, že domácí vývar nenahradí žádná kostka, pytlík či bujón. Doporučuji si jednou za čas udělat větší množství domácího vývaru, který si pak zamrazíte a budete mít vždy po ruce již hotový.
Když na vývar není čas
Rádi byste si uvařili polévku, ale není čas na přípravu silného vývaru? Pak zvolte rychlejší varianty v podobě kuřecího tekutého bujónu, který jen zalijete vodou. Nebo použijte vývar z vařeného masa, do které přidáte kořenovou zeleninu a koření. Maso však v tomto případě zaléváme horkou vodou, aby se zatáhlo a uchovalo si tak své živiny. Dobu varu zkrátíme pouze na uvaření masa cca na 30 minut. Na závěr opět scedíme, vyjmeme zeleninu a koření a použijeme na polévku.
Ochutnejte mé oblíbené polévky, kde je základ poctivý vývar
Kuřecí vývar se špaldovými nočky
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖