Hruškové kakaové muffiny

Vyzkoušejte tyhle výborné, odlehčené, celozrnné muffiny z hrušek a kakaa, které jsou doslazované pouze medem. Můžete do nich ještě přidat kousky hořké čokolády nebo ořechů.

Jestli máte doma zralejší hrušky a nevíte co s nimi, tak je zkuste nastrouhat do těsta na muffiny! Budou díky tomu nejen přirozeně sladké, ale i krásně vláčné. A v kombinace s kakaem / hořkou čokoládou se po nich jen zapráší. A nikdo ani nepozná, že jsou nízkotučné, doslazené medem a celozrnné 🤫. 

SUROVINY na cca 12 muffinů:

Špaldová celozrnná mouka 200 g

Vejce 2 ks

Med nebo čekankový sirup 140 g

Olej řepkový 50 ml

Kypřící prášek 1 lžička

Jedlá soda 1 lžička

Špetka soli

Jogurt bílý polotučný 150 g

Hrušky 3 ks cca 400 g

Vanilkový extrakt 1 lžička

Kakao holandské 2 vrchovaté lžíce

Hořká kvalitní čokoláda nebo ořechy dle chuti

POSTUP:

Předehřejeme si troubu na 180 ° C. Hrušky nastrouháme nahrubo a dáme mísy, kde je smícháme s vejci, medem, olejem, jogurtem a vanilkovým extraktem. Pak přisypeme mouku, kakao, sodu, kypřící prášek a špetku soli. Vše důkladně promícháme a ochutnáme. V případě potřeby ještě dosladíme. Přidáme případně ještě na kousky pokrájenou hořkou čokoládu nebo ořechy. Těsto vlijeme do formiček na muffiny (ideální jsou silikonové, které se nemusí vymazávat) a pečeme cca 20 – 25 minut.

❣️ Stáhněte si ekuchařku Čokomlsky zdarma❣️

Jestli jste stejně jako já milovníci čokolády a kakaa, tak mám pro vás zdarma ekuchařku jen se samými zdravými čoko 🍫 dezerty, které můžete, i když hubnete nebo zdravě žijete! Většina z nich jsou i bez lepku a laktózy a věřím, že si na nich pochutnáte.

Ekuchařku si můžete ZDARMA stáhnout >>tady<<.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖