fbpx

ČT Polopatě: Fazolové moučníky

V pořadu ČT Polopatě jsem vařila zdravé moučníky z fazolí. První díl je věnovaný fazolové bábovce s kokosem a druhý fazolovým čokoládovým muffinům.

Fazolové moučníky

Luštěniny obecně snižují hladinu cukru a cholesterolu v krvi a pomáhají tak předcházet vzniku kardiovaskulárním a civilizačním onemocněním. Tak proč je nepřidat i do moučníků? Díky fazolím je těsto vláčné a nemusíme již přidávat tolik tuku a mouky. A díky bílkovinám a vláknině obsažených ve fazolích nás také zasytí i menší porce. Na pečení nejraději používám bílé fazole Cannellinni, protože jsou přirozené moučné a nejvíce chuťově neutrální. Fazole můžete použít bud uvařené nebo konzervované. Místo klasického cukru jsem použila kokosový cukr, který má nižší glykemický index, obsahuje zachované živiny a má výbornou karamelovou příchuť. 

Celý video recept na fazolovou bábovku najdete >>tady<< a na fazolové muffiny >>tady<<.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně