BLOG - autorské články, recepty, rozhovory a videa

Hovězí ragú s celerovou kaší

Šťavnaté maso s podzimní zeleninou a celerovou kaší je ideálním výživným pokrmem do chladných dnů. 

Celý článek

Proč jíst RÝŽOVÉ NUDLE…

Rýžové nudle jsou bezlepkové, dietní a lehce stravitelné. K běžnému dostání jsou rýžové nudle široké a vlasové.

Celý článek

Vietnamská polévka Pho s rýžovými nudlemi

Tak dlouho jsem na tuhle polévku chodila do restaurace, až jsem se jí pak doma musela udělat sama:) Silný vývar s masem, rýžovými nudlemi, čerstvou zeleninou a kořením je prostě úžasná kombinace a navíc bezlepková. Vyzkoušejte tuhle tradiční vietnamskou specialitu.

Celý článek

Proč jíst BRAMBORY…

Brambory jsou tradiční surovinou české kuchyně, základem mnoha pokrmů a rozhodně patří do zdravě vyváženého jídelníčku.

Celý článek

Cuketové bramboráky pečené

Máte rádi bramboráky, ale nemůžete je moc často, protože jsou smažené, plné tuků a zatěžují trávení? Jako příloha jsou příliš kalorické a jako samotné jídlo zase neobsahují dostatek bílkovin a vlákniny. Mám pro Vás řešení! Pečené cuketové bramboráky doplněné sýrem cottage nebo tvarohem jsou zdravým vyváženým pokrmem, který nasytí celou rodinu.

Celý článek

Vitalia.cz: Rozhovor na téma přejídání dospělých i dětí

Rozhovor na téma psychologických aspektů přejídání, jak se projevují, jaké jsou spouštěče a mnohé další najdete v mém rozhovoru pro Vitalia.cz.

Celý článek

Proč jíst DÝNI HOKKAIDO…

Dýně neboli tykev patří mezi podzimní zeleninu, která má široké uplatnění v kuchyni a také velmi pozitivně působí na naše zdraví.

Celý článek

Dýňový cheesecake

Tento dýňový cheesecake je úžasně vláčný, nízkotučný a vhodný i při redukci hmotnosti. Díky tvarohu a čerstvému sýru je také koláč zdrojem kvalitních bílkovin a skvěle zasytí. 

Celý článek

Proč jíst ŠVESTKY…

Švestky mají v naší kuchyni široké využití. Konzumují se syrové, sušené, kompotované, vyrábějí se z nich povidla nebo slivovice.

Celý článek

Švestkovo polentový tvarožník

Kombinace švestek, kukuřičné mouky, medu a tvarohu? Skvělá volba nejen pro celiaky! Tento ovocný odlehčený koláč je totiž nejen bez lepku, ale i cukru, másla a plný bílkovin.

Celý článek