BLOG - autorské články, recepty, rozhovory a videa

Strach z jídla škodí zdraví nejvíce

Mléko zahleňuje, cukr je toxický, maso obsahuje antibiotika, ořechy plísně, kupované ovoce zase žádné vitamíny a vařená strava už ani žádné živiny! Co tedy jíst, když téměř všechno obsahuje něco, co tělu škodí? Hledáte stále nová výživová doporučení, jak a co jíst? Pozor ať při tom neztratíte svůj zdravý rozum! Napsala jsem článek o tom, jak strach z jídla poškozuje...

Celý článek

Semínkové bezlepkové krekry

Máte rádi křupavé pečivo? Tyhle krekry jsou plné zdravých živin ze semínek a vloček a jsou i bezlepkové. 

Celý článek

Pomazánka z červeného zelí a ricotty

Ta barva je opravdu reálná! Vyzkoušejte červené zelí do pomazánky z ricotty nebo tvarohu. 

Celý článek

Proč jíst ČERVENÉ ZELÍ…

Červené hlávkové zelí se připravuje na řadu způsobů, ať už čerstvé, sterilované, dušené nebo kysané.

Celý článek

Fíkové raw tyčinky

Vyzkoušejte domácí raw tyčinky z čerstvých fíků, bez přidaného cukru, laktózy, lepku a chemických dochucovadel. Jsou ideální svačinou pro děti i dospělé, dodají rychle energii a spoustu vitamínů, minerálů, enzymů a antioxidantů.

Celý článek

Proč jíst FÍKY…

Čerstvé i sušené fíky jsou bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu.

Celý článek

PMS – jak nepropadnout depresi a sladkostem?

Předmenstruační syndrom (PMS) dokáže ženu pořádně potrápit a často i její okolí. V tomto období dochází k prudkým změnám na těle i duši a je potřeba tomu přizpůsobit jídelníček a celkový režim. Čemu se při PMS vyhnout a co naopak jíst, abychom se vyhnuly nadměrné konzumaci sladkostí, lékům a zvýšené podrážděnosti?

Celý článek

Houbové rizoto

Vyzkoušejte tohle voňavé houbové rizoto inspirované italskou kuchyní ve zdravější podobě. Skvěle chutná s houbami čerstvými i sušenými, já použila kombinaci obojího. Stejně tak bylinek tymiánu a rozmarýnu, které se k rizotu skvěle hodí.  

Celý článek

Blesk zdraví: Rozhovor na téma psychologie změny

V říjnovém Blesku zdraví mi vyšel rozhovor na téma psychologie změny. O tom, co nám ve změně často brání, co pomáhá a jak se na ní můžeme připravit.

Celý článek

Kuskusová bábovka s hroznovým vínem

Pro milovníky klasického moučníku bábovky jsem připravila zdravou verzi z celozrnného kuskusu a s hroznovým vínem, které je plné zdraví prospěšných látek. Bábovka je bez mouky, cukru, másla a díky kefíru obohacena o bílkoviny.

Celý článek