Mléko zahleňuje, cukr je toxický, maso obsahuje antibiotika, ořechy plísně, kupované ovoce zase žádné vitamíny a vařená strava už ani žádné živiny! Co tedy jíst, když téměř všechno obsahuje něco, co tělu škodí? Hledáte stále nová výživová doporučení, jak a co jíst? Pozor ať při tom neztratíte svůj zdravý rozum! Napsala jsem článek o tom, jak strach z jídla poškozuje...
Celý článek
Máte rádi křupavé pečivo? Tyhle krekry jsou plné zdravých živin ze semínek a vloček a jsou i bezlepkové.
Celý článek
Ta barva je opravdu reálná! Vyzkoušejte červené zelí do pomazánky z ricotty nebo tvarohu.
Celý článek
Červené hlávkové zelí se připravuje na řadu způsobů, ať už čerstvé, sterilované, dušené nebo kysané.
Celý článek
Vyzkoušejte domácí raw tyčinky z čerstvých fíků, bez přidaného cukru, laktózy, lepku a chemických dochucovadel. Jsou ideální svačinou pro děti i dospělé, dodají rychle energii a spoustu vitamínů, minerálů, enzymů a antioxidantů.
Celý článek
Čerstvé i sušené fíky jsou bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu.
Celý článek
Předmenstruační syndrom (PMS) dokáže ženu pořádně potrápit a často i její okolí. V tomto období dochází k prudkým změnám na těle i duši a je potřeba tomu přizpůsobit jídelníček a celkový režim. Čemu se při PMS vyhnout a co naopak jíst, abychom se vyhnuly nadměrné konzumaci sladkostí, lékům a zvýšené podrážděnosti?
Celý článek
Vyzkoušejte tohle voňavé houbové rizoto inspirované italskou kuchyní ve zdravější podobě. Skvěle chutná s houbami čerstvými i sušenými, já použila kombinaci obojího. Stejně tak bylinek tymiánu a rozmarýnu, které se k rizotu skvěle hodí.
Celý článek
V říjnovém Blesku zdraví mi vyšel rozhovor na téma psychologie změny. O tom, co nám ve změně často brání, co pomáhá a jak se na ní můžeme připravit.
Celý článek
Pro milovníky klasického moučníku bábovky jsem připravila zdravou verzi z celozrnného kuskusu a s hroznovým vínem, které je plné zdraví prospěšných látek. Bábovka je bez mouky, cukru, másla a díky kefíru obohacena o bílkoviny.
Celý článek