Proč jíst JABLKA…

Jablka jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce a také nejzdravějších.

  • Obsahují vysoký podíl rozpustné i nerozpustné vlákniny, minimu cukrů a spoustu zdraví prospěšných vitamínů a minerálů.
  • Jsou zdrojem celé řady minerálních látek, antioxidantů, vitaminu C, E, B, A a kyselinu listové.
  • Také obsahují enzymy, které podporují střevní mikroflóru a působí tak příznivě na zažívání a trávení.
  • Rozpustná vláknina pektin navíc podporuje střevní peristaltiku, pomáhá snižovat cholesterol a vylučování toxinů z těla.
  • Nerozpustná vláknina obsažena ve slupce zlepšuje činnost střev.
  • Jablka jsou dobrým zdrojem draslíku, který působí pozitivně na srdce a svaly.

Z jablek si můžete upéct tento výborný jablečný chlebík s ořechy.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖