Vyzkoušejte netradiční úpravu ryby a sladkých brambor (nebo použijte i klasické) v papilotě. Základem je čerstvá ryba, zelenina, bylinky, olivový olej a citrón, vše pečené dohromady.
SUROVINY NA 1 PORCI:
Sladká brambora (batát) 1 střední kus
Filet 150 g bělomasé ryby bez kostí (treska, tilapia, halibut, okoun, apod)
Olivový olej 1 lžíce
Zelenina dle chuti a sezóny (mrkev, celer, petržel, chřest, fenykl, apod)
Cibule 1 ks
Sůl a pepř špetka
Čerstvé bylinky (petrželka, tymián, rozmarýn, apod)
Citrónová šťáva + pár koleček citrónu
POSTUP:
Předehřejeme troubu na 200 °C. Batáty důkladně omyjeme a očistíme. I se slupkou nakrájíme na dlouhé měsíčky. Zeleninu pokrájíme na větší kusy. Batáty a zeleninu promícháme s bylinkami, solí a pepřem a lžičkou oleje. Rybu osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Na větší kus pečícího papíru rozložíme do středu zeleninu s batáty a navrch položíme rybu a poklademe plátky citrónu. Papír uzavřeme jako balíček (použijeme navlhčený provázek) a vložíme do trouby na plech a pečeme cca 25-30 min.
Foto: Tomáš Martínez
Recept byl publikován na stránkách Vím, co jím.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖