Proč jíst KVĚTÁK…

Květák má vyšší obsah vitamínu C než citrusové plody. Je tak výborným zdrojem tohoto vitamínu podporující imunitu právě v zimního období.

Květák má navíc protirakovinné a detoxikační účinky díky obsahu sirných složek a má vysoký obsah draslíku, vápníku a vlákniny. Obsahuje také vitamín K na správnou srážlivost krve a mineralizaci kostí a fytosteroly, které snižují cholesterol v krvi. Růžičky i košťál se dají konzumovat tepelně i za syrova ve všech možných podobách. 

Vyzkoušejte mé oblíbené kvěyákové recepty:

Květáková polévka s pečenou cizrnou.

Květákový salát s humusem a pitou. 

Květákový bezlepkový chléb. 

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖