Proč jíst RÝŽOVÉ NUDLE…

Rýžové nudle jsou bezlepkové, dietní a lehce stravitelné. K běžnému dostání jsou rýžové nudle široké a vlasové.

  • Široké nudle se hodí do polévek, jako příloha i součást hlavního jídla.
  • Vlasovým nudlím se také říká skleněné a používají se například do závitků či salátů.
  • Příprava rýžových nudlích je velmi rychlá a jednoduchá, stačí je jen přelít vroucí vodou a pár minut nechat odstát.
  • Rýžové nudle se vyrábí z rýžové mouky a vody.
  • Z nutričního hlediska jsou méně výživné než ostatní těstoviny.
  • Mají vyšší glykemický index (GI), je vhodné je kombinovat s vlákninou, která GI snižuje. Proto jsou nudle ideální se zeleninou.
  • Obsahují sice nejméně kalorií, ale také méně bílkovin, tuku a vlákniny.
  • Jejich výhodu je, že neobsahují lepek a cholesterol.
  • Jsou zdrojem kyseliny listové, selenu, vápníku, hořčíku a draslíku.

Rýžové nudle přidávám do téhlé výborné polévky:

Vietnamská polévka Pho s rýžovými nudlemi

 

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖