Proč jíst LILEK…

Lilek neboli baklažán je zdrojem řady vitamínů, minerálů a antioxidantů, má nízkou energetickou hodnotu a příznivé účinky na lidský organismus.

  • Jeho předností je také vysoký obsah vlákniny.
  • Lilky obsahují vitamíny skupiny B, vitamín A, z minerálů převážně draslík, železo a fosfor.
  • Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi, zlepšují peristaltiku střev a mají antioxidační účinky.
  • Stravitelná slupka obsahuje nejvíce těchto cenných látek, proto lilky před úpravou neloupejte.
  • Zralý lilek se tepelně upravuje na všechny možné způsoby – vařený, pečený, grilovaný či zapečený.

Vyzkoušejte mé lilkové recepty na pomazánku a salát s tuňákem:

Lilková pomazánka

Lilkový kuskus salát s tuňákem

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖