Proč jíst KUSKUS…

Kuskus je tradičním jídlem severoafrických států a stále častěji také oblíbenou součástí zdravého jídelníčku u nás díky snadné, rychlé přípravě a optimálnímu výživovému složení. Kuskus se vyrábí nejběžněji z tvrdozrnné pšenice (semolina). Ta se zpracovává do drobných kuliček, které jsou napařovány a sušeny. Na rozdíl od běžných těstovin se však kuskus nemusí vařit. Stačí ho nechat pár minut nabobtnat v horké a osolené vodě. Nevýrazná chuť kuskusu je přímo dělaná na všestranné využití. Kuskus můžete připravit jako přílohu k masu, rybám, nebo do salátů. Kuskus se také skvěle hodí na sladké pokrmy (kaše, nákypy, koláče). Vybírejte celozrnnou variantu kuskusu, která má nižší glykemický index, více vlákniny a zachovaných nutričních živin.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖