Proč jíst HROZNOVÉ VÍNO…

Hroznové víno do zdravého jídelníčku rozhodně patří.

  • Sladké plody vinné révy se nejčastěji používají k přímé konzumaci, sušení, k výrobě vína či moštu.
  • Hroznové víno kromě sacharidů a vlákniny obsahuje především vitamíny skupiny B, vitamín A, C a E a z minerálů je nejvíce zastoupen draslík, železo, hořčík, fosfor a vápník.
  • Víno navíc obsahuje i organické kyseliny, flavonoidy a silné antioxidanty.
  • Víno je tak úžasnou prevencí proti kardiovaskulárním chorobám, krevním sraženinám, ateroskleróze, zácpě, a zvýšenému cholesterolu.
  • Hroznové víno obsahuje vyšší podíl jednoduchých cukrů, a proto by si jeho množství měli hlídat diabetici.

Hroznové víno přidávám do této výborné kuskusové bábovky. 

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖