Vyzkoušejte mojí oblíbenou jarní zelenou polévku s vejci a pořádnou dávkou vitamínů.

Jarní jídelníček volá po odlehčení a doplnění vitamínů a kvalitních živin. Na základ téhle polévky jsem vybrala zelenou zeleninu jako je čerstvý špenát, brokolice, jarní cibulka a petržel. Zelenou barvu mají díky vysokému obsahu chlorofylu, který má blahodárné účinky na náš organismus. Na zahuštění používám jen vařené brambory a pro doplnění kvalitních bílkovin vejce. Ty můžete do polévky rozmíchat nebo přidat uvařené. Ráda dělám polévky jako hlavní jídlo, aby nás zasytily a dodaly všechny potřebné živiny, proto tato polévka obsahuje na jednu porci 2 vejce. Ale pokud chcete polévku použít jako předkrm, tak stačí na množství vajec uberte.

ZELENÁ POLÉVKA S VEJCEM

SUROVINY na 2 porce:

jarní cibulka 100 g
česnek 4 stroužky 20 g
olivový olej 2 pl 30 g
brokolice růžičky 350 g
baby špenát 250 g
petržel hladkolistá 10 g
sůl 3 g
pepř 1 g
brambory 300 g

vejce 4 ks 200 g

POSTUP:

V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme pokrájenou cibulku a česnek. Pak přidáme růžičky brokolice, oloupané pokrájené brambory a zalijeme vodou. Necháme vařit do změknutí brambory cca 20 min. Na závěr necháme krátce povařit špenátové listy. Přidáme petrželku, sůl, pepř a vše rozmixujeme dohladka. Vejce buď rozklepneme do polévky a zamícháme nebo dopředu uvařené do polévky pokrájíme.

 

Recept byl certifikován logem Vím, co jím.