Tak dlouho jsem na tuhle polévku chodila do restaurace, až jsem se jí pak doma musela udělat sama:) Silný vývar s masem, rýžovými nudlemi, čerstvou zeleninou a kořením je prostě úžasná kombinace a navíc bezlepková. Vyzkoušejte tuhle tradiční vietnamskou specialitu.
Polévka Pho
Pho je typickou nudlovou vietnamskou polévkou, která se nejčastěji podává s hovězím (pho bo) nebo drůbežím masem (pho ga). Její intenzivní chuť je založena na silném vývaru a čerstvých surovinách, které můžete běžně zakoupit i u nás. Slovo Pho označuje nejen polévku, ale i samotné široké rýžové nudle, které jsou v polévce.
Vietnamská drůbeží polévka Pho
SUROVINY na 4 porce:
Silný drůbeží vývar 2 l
Rýžové nudle široké v syrovém stavu 200g
Krůtí prsa 400g
Zázvor čerstvý, oloupaný a nakrájený na plátky 10g
Badyán 2 hvězdy
Skořice 2 svitek
Hřebíček 3 ks
Rybí omáčka 20g
Limetky 2 ks 40g
Mungo klíčky 100g
Čerstvý koriandr 2 hrsti 10g
Čerstvá máta 1 hrst 5g
Jarní cibulka 4 ks 100g
Chilli papričky červené dle chuti
POSTUP:
Nejdříve si připravíme silný drůbeží vývar z masa a kostí (Jak na domácí kuřecí vývar). Do hotového čirého vývaru vložíme krůtí prsa, zázvor, badyán, skořici a hřebíček a necháme vařit na mírném ohni do změknutí masa (cca 20 min). Na závěr do vývaru přidáme rybí omáčku a šťávu z jedné limetky. Uvařené maso vyndáme, necháme trochu zchladit a natrháme pomocí vidličky či rukama na kusy. Nudle namočíme do vroucí vody dle návodu na několik minut, poté scedíme a propláchneme studenou vodou. Pokrájíme cibulku, chilli papričky a druhou limetku na plátky. Nudle vložíme do misky, poklademe natrhaným masem, cibulkou, výhonky, plátky limetky a chilli papričkami. Zalijeme vroucím vývarem a ozdobíme čerstvým koriandrem a mátou.
Foto: Tomáš Martínez
Recept byl publikován na stránkách Vím, co jím.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖