Těstoviny s šunkou, lučinou a fazolovými lusky

Jednoduchý a lehký oběd nebo večeře. Místo tučnější smetany jsem použila lučinu a těstoviny volte celozrnné, žitné nebo bezlepkové. Pro vegetariánskou verzi místo šunky použijte ochucené tofu nebo šmakouna.

SUROVINY na 1 porci:

Těstoviny žitné, celozrnné nebo bezlepkové (pohankové) 80 g v suchém stavu

Česnek 1 stroužek

Olej olivový 1 lžíce

Žampióny 200 g

Fazolové lusky mražené 150 g

Šunka krůtí 100 g

Lučina linie 60 g

Sůl, pepř dle potřeby

Provensálské koření 1 lžička

POSTUP:

Na pánvi na oleji orestujeme nasekaný stroužek česneku a přidáme pokrájené žampiony, chvíli restujeme a pak přidáme na kostičky pokrájenou šunku. Vše důkladně orestujeme do křupava a pak přidáme lučinu, podlijeme trochou vody, zamícháme a prohřejeme. Dochutím solí, pepřem a provensálským kořením. Mezitím si uvaříme v osolené vodě těstoviny a fazolové lusky, které pak uvařené  zamícháme do lučinové směsi.

👇 FIT RECEPTY NA KAŽDÝ DEN

Více takových receptů z normálních a běžné dostupných surovin najdete v mém Fit jídelníčku, který je ke stažení ve třech variantách podle toho, jestli chcete hubnout, váhu udržet nebo přibrat. 

Fit jídelníčky najdete >>tady.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖