Jednoduchý a lehký oběd nebo večeře. Místo tučnější smetany jsem použila lučinu a těstoviny volte celozrnné, žitné nebo bezlepkové. Pro vegetariánskou verzi místo šunky použijte ochucené tofu nebo šmakouna.
SUROVINY na 1 porci:
Těstoviny žitné, celozrnné nebo bezlepkové (pohankové) 80 g v suchém stavu
Česnek 1 stroužek
Olej olivový 1 lžíce
Žampióny 200 g
Fazolové lusky mražené 150 g
Šunka krůtí 100 g
Lučina linie 60 g
Sůl, pepř dle potřeby
Provensálské koření 1 lžička
POSTUP:
Na pánvi na oleji orestujeme nasekaný stroužek česneku a přidáme pokrájené žampiony, chvíli restujeme a pak přidáme na kostičky pokrájenou šunku. Vše důkladně orestujeme do křupava a pak přidáme lučinu, podlijeme trochou vody, zamícháme a prohřejeme. Dochutím solí, pepřem a provensálským kořením. Mezitím si uvaříme v osolené vodě těstoviny a fazolové lusky, které pak uvařené zamícháme do lučinové směsi.
Více takových receptů z normálních a běžné dostupných surovin najdete v mém Fit jídelníčku, který je ke stažení ve třech variantách podle toho, jestli chcete hubnout, váhu udržet nebo přibrat.
Fit jídelníčky najdete >>tady.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖