Studená polévka Gazpacho

Moje oblíbená studená polévka Gazpacho původem ze Španělska v létě příjemně ochladí a dodá potřebné vitamíny a tekutiny. A je tak snadná na přípravu! Potřebujete jen zeleninu a mixér. 

Studená polévka Gazpacho

SUROVINY:

Rajčata 500 g
Okurka salátová 1 ks
Paprika červená 1 ks
Česnek 2 stroužky
Cibule červená 1 střední kus
Olivový olej 2 lžičky
Vinný ocet nebo citrónová šťáva 1 lžička
Sůl, pepř špetka
Voda nebo led na ředění
Koriandr, bazalka nebo máta na ozdobu nebo přímo do polévky

POSTUP:

Veškerou zeleninu omyjeme a pokrájíme na kusy. Vše společně rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem, olejem, octem a popřípadě čerstvými bylinkami. Znovu polévku ještě krátce promixujeme. Pokud je třeba, zředíme polévku vodou či ledem. Před podáváním dáme alespoň na hodinu do lednice vychladnout.

Recept byl publikován na stránkách Vím, co jím.

FIT JÍDELNÍČEK NA KAŽDÝ DEN

Další zdravé recepty na snídaně, obědy, večeře i svačiny najdete ve FIT jídelníčku, který si můžete vybrat rovnou ve třech kategoriích – na hubnutí, udržení si váhy nebo na přibírání. Všechny recepty jsem připravila i v bezlepkové a bezlaktózové variantě a budete mít jistotu, že máte ty správné porce podle vašich potřeb. Více informací o FIT jídelníčkách najdete >> tady <<.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖