Moje oblíbená studená polévka Gazpacho původem ze Španělska v létě příjemně ochladí a dodá potřebné vitamíny a tekutiny. A je tak snadná na přípravu! Potřebujete jen zeleninu a mixér.
SUROVINY:
Rajčata 500 g
Okurka salátová 1 ks
Paprika červená 1 ks
Česnek 2 stroužky
Cibule červená 1 střední kus
Olivový olej 2 lžičky
Vinný ocet nebo citrónová šťáva 1 lžička
Sůl, pepř špetka
Voda nebo led na ředění
Koriandr, bazalka nebo máta na ozdobu nebo přímo do polévky
POSTUP:
Veškerou zeleninu omyjeme a pokrájíme na kusy. Vše společně rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem, olejem, octem a popřípadě čerstvými bylinkami. Znovu polévku ještě krátce promixujeme. Pokud je třeba, zředíme polévku vodou či ledem. Před podáváním dáme alespoň na hodinu do lednice vychladnout.
Recept byl publikován na stránkách Vím, co jím.
FIT JÍDELNÍČEK NA KAŽDÝ DEN
Další zdravé recepty na snídaně, obědy, večeře i svačiny najdete ve FIT jídelníčku, který si můžete vybrat rovnou ve třech kategoriích – na hubnutí, udržení si váhy nebo na přibírání. Všechny recepty jsem připravila i v bezlepkové a bezlaktózové variantě a budete mít jistotu, že máte ty správné porce podle vašich potřeb. Více informací o FIT jídelníčkách najdete >> tady <<.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖