Upečte si tyhle bezlepkové kukuřičné bábovičky z ricotty, které jsou lehoučké a vláčné, ovoněné pomerančem a citrónem a navíc ještě plné kvalitních bílkovin.

Bezlepkové osvěžení plné bílkovin

Na přípravu těsta jsem použila bezlepkovou kukuřičnou hladkou mouku, která je výbornou alternativou pšeničné mouky. Recept můžete využít na pečení mini bábovek, muffinů nebo klasickou bábovku. Díky sýru ricottě je těsto vláčné a plné bílkovin. Místo másla jsem použila olivový olej, který je plný esenciálních mastných kyselin a blahodárně působí na naše zdraví. Citrony a pomeranče dodají bábovce osvěžující citrusovou chuť.

Ricottovo-kukuřičné bábovičky 

SUROVINY :

riccota 400 g
vejce 3 ks 150 g
vanilkový extrakt 2 lžičky
citronová kůra 1 lžička
pomerančová kůra 2 lžičky
citronová šťáva 2 lžíce
pomerančová šťáva 3 lžíce
sůl špetka
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
olej olivový (nebo jiný rostlinný) 100 g
med včelí průměr 180 g
kukuřičná mouka hladká 200 g

POSTUP:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Ricottu utřeme s vejci a přidáme vanilkový extrakt, pomerančovou a citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, špetku soli, olivový olej, med a důkladně promícháme. Na závěr přisypeme kukuřičnou mouku a kypřící prášek. Vlijeme do forem na mini bábovky nebo muffinové formičky a pečeme cca 20-25 minut.

 

Foto: Martina Matičková

 

Certifikovaný recept na stránkách Vím, co jím.