Upečte si tyhle bezlepkové kukuřičné bábovičky z ricotty, které jsou lehoučké a vláčné, ovoněné pomerančem a citrónem a navíc ještě plné kvalitních bílkovin.
Na přípravu těsta jsem použila bezlepkovou kukuřičnou hladkou mouku, která je výbornou alternativou pšeničné mouky. Díky sýru ricottě zůstaně těsto po upečení krásně vláčné a plné bílkovin. Místo másla jsem použila olivový olej, který je plný esenciálních mastných kyselin a blahodárně působí na naše zdraví. Citrony a pomeranče dodají bábovce osvěžující citrusovou chuť, na kůru použijte v bio kvalitě nebo sušenou.
Recept můžete využít na pečení těchto mini bábovek nebo muffinů či klasické bábovky. Na všechno používám silikonové formy na pečení, které se nemusí vymazávat dalším tukem a po upečení jdou krásně vyklopit.
riccota 400 g
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 2 lžičky
citronová kůra 1 lžička
pomerančová kůra 2 lžičky
citronová šťáva 2 lžíce
pomerančová šťáva 3 lžíce
sůl špetka
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
olej olivový (nebo jiný rostlinný) 100 g
med (nebo jiné sladidlo dle chuti) cca 180 g
kukuřičná mouka hladká 200 g
Troubu předehřejeme na 180 °C. Ricottu utřeme s vejci a přidáme vanilkový extrakt, pomerančovou a citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, špetku soli, olivový olej, med a důkladně promícháme. Na závěr přisypeme kukuřičnou mouku a kypřící prášek. Vlijeme do forem na mini bábovky nebo muffinové formičky a pečeme cca 20-25 minut.
Certifikovaný recept na stránkách Vím, co jím.
Více mých zdravých koláčů najdete v mé ekuchařce >>Fitmlsky, kterou si stáhněte tady a ochutnejte různé koláče, bábovky, dorty, muffiny, sušenky a další dobroty, které jsou bez přidaného cukru a bílé mouky a většina receptů je i v bezlepkové verzi.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖