Pečená cizrna – zdravé zobání k televizi

Nevíte co chroupat zdravějšího večer k televizi, když Vás honí mlsná? Vyzkoušejte tenhle můj oblíbený recept na pečenou uzenou cizrnu, která je super zdravá a plná bílkovin.

Cizrnu stačí jen krátce marinovat v koření, které máte rádi (mě nejvíc chutná s uzenou paprikou) a pak dát péct do křupava do trouby. Vyměňte tak příliš tučné a slané chipsy nebo oříšky za tuhle pochoutku, je to opravdu dobrota!

SUROVINY:

1 plechovka cizrny nebo vařená cizrna 250 g
1 lžíce rostlinného oleje (sezamový, olivový, řepkový)
1 lžíce uzené papriky (nebo jiného koření dle chuti – např. sladká či pálivá paprika, garam masala, provensálské, apod)
1 lžička sušeného česneku
sůl a pepř dle chuti

POSTUP:

Nejdříve si předehřejeme troubu na 180 ° C a uděláme si marinádu na cizrnu. V misce smícháme olej, uzenou mletou papriku, česnek, sůl a pepř. Cizrnu předem uvařenou nebo z plechovky slijeme a propláchneme v tekoucí vodě. Necháme chvíli oschnout (nebo osušíme papírovým ubrouskem) a pak dáme do mísy s marinádou a necháme alespoň 15 minut marinovat. Cizrnu pak rovnoměrně poklademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby péct na cca 30 minut dokřupava.

Pečenou cizrnu často používám i místo krutonů do zeleninových krémových polévek. Inspirujte se mojí oblíbenou květákovou polévku s pečenou cizrnou.

 

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖