Vyzkoušejte tuhle úžasnou kombinaci pečených paprik a červených fazolí v podobě dipu, který se hodí jako pomazánka na pečivo, ke grilovanému masu či zelenině.
Na pečení použijte ideálně červené papriky. Můžete je péct v troubě, na grilu či nad přímým ohněm. Není se třeba bát požadované zčernalé slupky, protože se před konzumací stejně oloupe. A mimochodem oloupané pečené papriky zbavené stopky a semínek jsou skvělé jen tak se solí a olivovým olejem! Výborně se také doplňují s čerstvým sýrem nebo pečené papriky můžete přidat i do salátů, polévek, pomazánek, všude tam kde chcete mít jejich úžasnou kouřovou příchuť. Do této pomazánky používám na zvýraznění pečené chuti ještě uzenou papriku jako koření a kdo má rád trochu pálivější verzi, může přidat k opečení i červenou chilli papričku.
SUROVINY:
Paprika červená čerstvá 400 g
Fazole červené vařené (nebo z konzervy) 250 g
Česnek 2 stroužky
Olej olivový 2 lžíce
Sůl, pepř dle chuti
Paprika uzená koření 1 lžička
Citrónová šťáva 1 lžíce
POSTUP:
Papriky omyjeme a osušíme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem do předehřáté trouby na 200° C na cca 30 minut dokud jsou ze všech stran opečené, slupka by měla být načernalá. Pak je zabalíme do igelitového sáčku a necháme chvíli zapařit. Následně je vyndáme ze sáčku a ještě za tepla stáhneme spálenou vrchní slupku a zbavíme stopky a semínek. Takto opracované pečené papriky dáme do mixéru a společně s ostatními ingrediencemi rozmixujeme dohladka. Hotovou pomazánku necháme ideálně přes noc uležet v lednici.
Recept je certifikovaný Vím, co jím.
Další mé zdravé recepty na snídaně, svačiny, obědy a večeře najdete ve FIT jídelníčku, který jsem připravila rovnou ve třech variantách – na hubnutí, udržení si váhy nebo na přibrání.
Všechny recepty jsou i v bezmasé, bezlepkové a bezlaktózové verzi, ať máte co nejvíce na výběr.
Více informací o FIT jídelníčku najdete >> tady <<.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖