Mám pro Vás skvělý recept na zdravou snídani nebo svačinu – ovesné košíčky plněné jogurtem a ovocem. 

Ovesné košíčky jsou jednoduché na přípravu, stačí smíchat vločky se sezamovými semínky, osladit banánem a medem, dochutit skořicí a upéct do křupava v troubě. Po vychlazení je můžete naplnit jogurtem, tvarohem nebo ricottou a dozdobit ovocem dle chuti. Pro bezlepkovou dietu zvolte vločky bezlepkové nebo pohankové. Ovesné vločky jsou ideálním zdrojem energie po ránu, protože stabilizují hladinu cukru v krvi, navozují pocit sytosti, podporují imunitu, soustředění a dobrou náladu! A v kombinaci s jogurtem a ovocem je to osvědčená klasika.

Ovesné košíčky plněné ovocem a jogurtem

INGREDIENCE na 12 ks:

banán 1 větší zralý kus 150 g
ovesné vločky 180 g
med 120 g
skořice mletá 5 g
sezamová semínka 20 g
jogurt řecký (nebo skyr, tvaroh, ricotta) 400 g
borůvky 100 g
maliny 100 g

POSTUP:

Troubu předehřejeme na 180 °C. Banán rozmačkáme vidličkou, přidáme vločky, semínka, med a skořici. Vše důkladně promícháme. Formu na muffiny vymažeme nebo do ní dáme silikonové košíčky a naplníme ovesnou směsí, kterou lžící upěchujeme i po stranách a vytvoříme tak košíčky. Pak je dáme na cca 30 min do lednice, aby směs hezky zatuhla. Poté je upečeme cca 15-20 minut v troubě dozlatova. Po vychladnutí naplníme jogurtem a ovocem.

 

 

Recept byl certifikován logem Vím, co jím.