Hledáte inspiraci na jarní odlehčený jídelníček? Zkuste tento vegetariánský pokrm z pohankových nudlí, tofu, mořských řas a spoustou zeleniny!
Japonská inspirace
Nudle Soba jsou tradiční japonské nudle vyrobené z pohanky a jsou tak přirozeně bezlepkové a zdravější alternativou klasických pšeničných těstovin. Pohanka je výborným zdrojem rutinu a vlákniny. Nudle jsou výborné teplé i studené a vaří se jen pár minut. Zvolila jsem kombinaci soba nudlí, opečeného tofu, mořských řas wakame a jarní zeleninu. To vše polité zalité výborným dresinkem ze sójové omáčky, limetky, česneku a zázvoru. Ideální vyvážený pokrm k obědu či večeři.
SUROVINY :
nudle soba 140 g
rýžový ocet 10 g
olej sezamový 30 g
česnek 1 stroužek 5 g
zázvor kořen čerstvý 5 g
cibule jarní 2 ks 100 g
wakame řasy 10 g
sójová omáčka 20 g
sezamová semínka 10 g
tofu s mořskou řasou 200 g
mrkev 100 g
paprika červená 100 g
limetková šťáva 10 g
POSTUP:
Mořské řasy si na 10 minut namočíme do vody, pak vodu slijeme a výluh z řas si dáme stranou. Řasy pak v nové vodě vaříme cca 20 minut. Nudle soba uvaříme ve vroucí vodě dle návodu cca 6-7 minut. Mezitím si pokrájíme mrkev, jarní cibulku a papriku. Tofu nakrájíme na kostičky a opečeme na 10 g oleje. V mističce smícháme ocet, zbytek oleje, lžící výluhu z vody kde se máčely řasy, sójovou omáčku, limetkovou šťávu a nastrouhaný česnek se zázvorem. Sezamová semínka si na sucho opražíme na pánvi. Nudle smícháme se zeleninou, řasami, opečeným tofu, zalijeme zálivkou a posypeme semínky.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖