Makrelová pomazánka

Předvelikonoční čas je tradičně spojován s pojídáním ryb. Vyzkoušejte tuhle jednoduchou a výbornou makrelovou pomazánku s ricottou a čerstvým koprem. Dodáte svému tělu pořádnou dávku bílkovin, jódu a zdravého tuku.

Zdravá tučná makrela

Makrela patří mezi tučné mořské ryby, které jsou významným zdrojem omega 3 mastných kyselin. Díky těmto esenciálním mastným kyselinám je makrela výborným pomocníkem v prevenci a léčbě srdečně-cévních onemocnění a metabolických poruch, pozitivně podporuje činnost mozku a naší psychiky. Makrela je také zdrojem vysoce kvalitních bílkovin, jódu, vitamínu A, D a E. Díky své tučnosti se skvěle hodí do pomazánek. Vyzkoušejte pomazánku s nízkotučnou ricottou, čerstvým koprem a jarní cibulkou.

Makrelová pomazánka

SUROVINY :
Makrela uzená 200 g
Ricotta 200 g
Cibule jarní 1 ks 50 g
Sůl 2 g
Pepř 1 g
Citrónová šťáva 20 g
Hořčice dijonská 15 g
Kopr nať 15 g

POSTUP:
Makrelu vykostíme a kousky masa utřeme s ricottou. Přidáme nadrobno pokrájenou jarní cibulku, zamícháme a dochutíme dijonskou hořčicí, solí, pepřem a citrónovou šťávou. Na závěr vmícháme nasekaný čerstvý kopr. Podáváme s celozrnným pečivem a zeleninou dle chuti.

Recept byl publikován na stránkách Vím, co jím.

🥗 FIT RECEPTY na každý den 🥗

Více zdravých receptů na snídaně, obědy, večeře i svačiny najdete v mém Fit jídelníčku >>tady. Vybrat si můžete hned ze tří variant – redukční, udržovací i přibírací.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖