Máte rádi rybí pomazánky? Vyzkoušejte tuhle jednoduchou makrelovou s ricottou a jarní cibulkou. Dodáte svému tělu pořádnou dávku bílkovin, jódu a zdravého tuku.
Makrela patří mezi tučné mořské ryby, které jsou významným zdrojem omega 3 mastných kyselin. Díky těmto esenciálním mastným kyselinám je makrela výborným pomocníkem v prevenci a léčbě srdečně-cévních onemocnění a metabolických poruch, pozitivně podporuje činnost mozku a naší psychiky. Makrela je také zdrojem vysoce kvalitních bílkovin, jódu, vitamínu A, D a E. Díky své tučnosti se skvěle hodí do pomazánek, kde jí můžete „nastavit“ polotučným tvarohem, jogurtem nebo ricottou.
SUROVINY :
Makrela uzená 200 g
Ricotta 200 g
Cibule jarní 1 ks 50 g
Sůl, pepř dle chuti
Citrónová šťáva 20 g
Hořčice dijonská 15 g
Kopr čerstvý nebo petrželka 1 hrst
POSTUP:
Makrelu vykostíme a kousky masa utřeme s ricottou. Přidáme nadrobno pokrájenou jarní cibulku, zamícháme a dochutíme dijonskou hořčicí, solí, pepřem a citrónovou šťávou. Na závěr vmícháme nasekaný čerstvý kopr. Podáváme s celozrnným pečivem a zeleninou dle chuti.
Recept byl certifikovaný Vím, co jím / Foto: Martina Matičková
Více zdravých receptů na snídaně, obědy, večeře i svačiny najdete v mém Fit jídelníčku >>tady. Vybrat si můžete hned ze tří variant – redukční, udržovací i přibírací.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖