Dochází Vám nápady, co uvařit k večeři? Zkuste tento můj recept na lososa s ricottovým pórkem a vařeným bramborem. Zdravé a vyvážené jídlo, které máte za pár minut hotové.
SUROVINY na 1 porci:
Losos 150 g
Pórek 250 g
Ricotta nízkotučná 50 g
Brambory 150-200 g
Sůl, pepř dle chuti
Olej olivový 1 lžička + na potření lososa
Citrónová šťáva 2 lžíce
Pažitka hrstka na ozdobu brambor
POSTUP:
Nejdříve si uvaříme brambory. Mezitím si omyjeme a osušíme lososa, pokapeme polovinou citrónové šťávy, soli a pepře a zlehka potřeme olejem. Lososa buď opečeme na pánvi z obou stran, nebo dáme péct v alobalu do trouby na cca 20 minut při 180 -200 °C. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka. Sýr ricottu mírně naředíme vodou a zakápneme zbytkem citrónové šťávy, soli a pepře. V hrnci si rozpálíme olej a pórek v něm krátce restujeme a pak zalijeme ricottovou směsí a necháme krátce provařit do změknutí pórku. Opečeného lososa podáváme na ricottovém pórku s bramborem ozdobeným pažitkou.
Foto: Tomáš Martínez
Recept byl publikován na stránkách Vím, co jím.
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖