Tuňák s čerstvým kokosem? Ano! Výborná kombinace, vyzkoušejte a uvidíte! Kdo má rád pálivé ať přidá chilli papričku a domácí špaldová placka je skvělou a rychlou alternativou pečiva.
Proč tuňák s kokosem
Konzervovaný tuňák patří mezi oblíbené zdroje ryb a kvalitních bílkovin. Používáme ho nejčastěji do salátů, těstovin, rizota či pomazánek. Pokud si chcete zpestřit využití této rychlé a nutričně hodnotné suroviny, vyzkoušejte ho s rozmixovaným čerstvým kokosem a restovanou chilli papričkou a cibulí. Touto neobvyklou, avšak zcela vynikající kombinaci jsem se inspirovala tradiční Maledivskou snídaní. Koriandrové špaldové placky k tomu jsou velmi jednoduché a rychlé. Jen smícháte špaldovou mouku, trochu jogurtu, koriandru, rozválíte na placku a opečete na pánvi.
SUROVINY:
tuňák ve vlastní štávě 112 g
kokos čerstvý 30 g
cibule červená 1 střední ks 60 g
chili paprička 1 ks 3 g
citronová štáva 10 g
sůl, pepř dle chuti
kokosový olej 5 g
koriandr 5 g
mouka špaldová 70 g
rajčata 150 g
bílý jogurt 30 g
POSTUP:
Cibuli a chilli nasekáme či rozmixujeme na jemno a na lžičce oleje orestujeme. Mezitím si najemno v mixéru nasekáme čerstvý kokos. Tuňáka slijeme a dáme do misky, kde rukama smícháme s cibulovou směsí a kokosem. Osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Na koriandrovou placku smícháme mouku s jogurtem, špetkou soli a trochou teplé vody. Rukama pořádně hněteme a necháme těsto na chvíli odpočinout. Pak vyválíme na tenkou placku a na sucho na pánvi z každé strany opečeme.
Recept byl certifikovaný logem Vím, co jím
Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ
Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖