Kokosovo-kakaové flapjacky

Potřebovala jsem spotřebovat zralé banány, zbytek kokosu a vloček a rozhodla se tak upéct mé oblíbené flapjacky. Jsou skvělé na snídani nebo svačinu a recept je jednoduchý a rychle hotový 🙂

Základ na domácí flapjacky jsou ovesné vločky, které jsou plné vitamínů B pro zdravé fungování mozku a psychiky a betaglukanů, což jsou polysacharidy podporující náš imunitní systém. Pro bezlepkovou variantu můžete zvolit bezlepkové ovesné vločky. Tyhle flapjakcy jsem osladila zralými banány a datlovým sirupem (můžete nahradit medem), přidala strouhaný kokos a kokosový olej, aby pak držely pěkně pohromadě. Kakao pak  jen podtrhuje tuhle vynikající kombinaci chutí.

Kokosovo-kakaové flapjacky

SUROVINY:

banány zralé 2 ks 250 g
citrónová šťáva 5 g
ovesné (bezlepkové) vločky 150 g
kokos strouhaný 50 g
olej kokosový 50 g
kakao holandské 20 g
datlový sirup 100 g a více dle chuti

POSTUP:
Předehřejeme si troubu na 180 ° C. Zralé banány rozmačkáme vidličkou na kaši a pokapeme lžičkou citronové šťávy. Vločky si na sucho na pánvi opražíme a vychladlé vmícháme do rozmačkaných banánů. Přidáme strouhaný kokos, kokosový olej, kakao a datlový sirup a důkladně promícháme. Rozprostřeme na menší plech vyložený pečícím papírem a dáme péct na 30 minut. Po vychladnutí nakrájíme a skladujeme v lednici.

Mgr. Zuzana Douchova
Psycholožka, koučka a nutriční poradkyně

Objednejte si moji tištěnou knihu LÁSKYPLNÉ HUBNUTÍ 

Psychologického a výživového průvodce hubnutím a zdravým životním stylem pro ženy 💖